Informatii Utile
» 09 February 2018
Rata şomajului (...)

» 01 January 2017
Informare si consiliere (...)

» 01 January 2017
Medierea muncii (...)

» 01 January 2016
Sanctiuni pentru agenti economici (...)

<< inapoi       inainte >>

Agentia este autorizata sa califice someri in 31 de meserii prin centrele de formare proprii, numarul acestora crescand in mod constant.  Calificarea in industria constructiilor si a materialelor de constructii, industria usoara, tehnologia informatiei si a serviciilor asigura practicantilor venituri salariale decente sau posibilitatea demararii unei afaceri sau a unei activitati independente.

Angajatorii pot solicita subventionarea cheltuielilor facute cu formarea profesionala pentru 20 la suta din salariatii proprii. Subventia acordata din bugetul asigurarilor pentru somaj acopera 50% din costul cursurilor de formare profesionala, achitat de angajator unui furnizor privat de servicii.

Consultanta pentru inceperea unei afaceri se acorda, la cere, persoanelor in cautarea unui loc de munca, sub forma de servicii juridice, de marketing, financiare si tehnici eficiente de management si alte servicii de consultanta.

COMPLETAREA VENITURILOR SALARIALE :

Somerii sunt incurajati sa ocupe un loc de munca, in perioada acordarii ajutoarelor banesti de la Bugetul asigurarilor pentru somaj prin completarea veniturilor salariale obtinute cu o suma reprezentand 30 % din indemnizatia de somaj la care ar mai fi avut dreptul.

Absolventii institutiilor de invatamant care se angajeaza  pentru o perioada mai mare de 12 luni, beneficiaza, din bugetul asigurarilor pentru somaj, de o prima egala cu un salariu de baza minim brut pe tara garantat in plata, in vigoare la data incadrarii.

Absolventii carora le-a fost stabilit dreptul la indemnizatie de somaj anterior angajarii primesc de o suma egala cu indemnizatia de somaj la care ar fi avut dreptul, daca nu s-ar fi angajat.

STIMULAREA MOBILITATII FORTEI DE MUNCA 

persoanele care, in perioada in care primesc indemnizatia de somaj, se incadreaza in munca intr-o localitate aflata la peste 50 km de domiciliu, beneficiaza de o prima de incadrare, egala cu doua salarii minime brute pe tara in vigoare la data incadrarii. Cei care se incadreaza intr-o alta localitate si ,astfel, isi schimba domiciliu, primesc o prima de instalare, echivalenta cu sapte salarii minime brute pe economie.

1 2 3 4 5

Noutati
» 11 May 2018
Drepturile absolvenţilor privind indemnizaţia de şomaj (...)

» 01 January 2018
Salariul de baza minim brut pe tara garantat (...)

» 30 April 2016
Salariul de baza minim brut garantat (...)
Evenimente
» 27 June 2018
In data de 05.07.2018 se organizeaza BURSA LOCURILOR DE MUNCA (...)

» 11 May 2018
In data de 22.05.2018 se organizeaza BURSA LOCURILOR DE MUNCA (...)

» 09 December 2016
Ziua portilor deschise (...)