Informatii Utile
» 09 February 2018
Rata şomajului (...)

» 01 January 2017
Informare si consiliere (...)

» 01 January 2017
Medierea muncii (...)

» 01 January 2016
Sanctiuni pentru agenti economici (...)

<< inapoi       inainte >>

SUBVENTIONAREA LOCURILOR DE MUNCA

*Angajatorii care incadreaza in munca, pe perioada nedeterminata someri in varsta de peste 45 de ani sau someri intretinatori unici de familie primesc, timp de 12 luni, o suma reprezentand un salariu minim brut pe tara, avand obligatia de a mentine raporturile de munca timp de 2 ani. De aceleasi facilitati beneficiaza si angajatorii care au sub 75 de angajati si incadreaza persoane cu handicap.
Aceiasi subventie se acorda si angajatorilor  care incadreaza in munca persoane care in termen de 3 ani de la data angajarii indeplinesc conditiile pentru acordarea unei pensii anticipate partiale, sau a a unei pensii pentru limita de varsta in cazul in care nu sunt indeplinite conditiile pensionarii anticipate. In acest caz perioada de subventionare este de cel mult 3 ani, respectiv intre momentul angajarii si indeplinirea conditiilor pentru solicitarea drepturilor de pensie aratate anterior.
Angajatorii beneficiaza de asemenea de o scutire privind obligatiile de plata fata de bugetul asigurarilor pentru somaj, aferente persoanelor provenind din una din categoriile anterioare pentru o perioada de 12 luni.

*Angajatori sunt stimulati in vederea incadrarii absolventilor tuturor institutiilor de invatamant. Pentru fiecare absolvent incadrat in munca, pe durata nedeterminata, angajatorul primeste, timp de 12 luni, o suma reprezentand :
*un salariu minim brut pe tara pentru absolventii de scoala profesionala si 10 clase ;
*1,2  din salariul minim brut pe tara pentru absolventii de liceu, scoala post liceala si studii superioare fara licenta;
*1,5 din salariul minim brut pe tara pentru absolventii studii superioare cu licenta.

Pentru fiecare absolvent din randul persoanelor cu handicap aceiasi suma in functie de studii dar pe o perioada de 18 luni.
Timp de 12 luni angajatorii sunt scutiti de plata contributiilor datorate bugetului asigurarilor pentru somaj, aferente absolventilor incadrati in munca.
Angajatorii care incadreaza absolventi sunt obligati sa mentina raporturile de munca sau de serviciu ale acestora cel putin 3 ani de la data incheierii. In perioada celor 3 ani, absolventii pot urma o forma de pregatire profesionala, organizata de catre angajator, iar cheltuielile necesare pregatirii profesionale vor fi suportate, la cererea angajatorilor, din bugetul asigurarilor pentru somaj.

*Din bugetul asigurarilor pentru somaj pot fi subventionate cheltuielile cu forta de munca efectuate in vederea realizarii de servicii publice pentru refacerea si intretinerea infrastructurii, pentru ecologizare si realizarea unor lucrari edilitare.
Subventiile se acorda pentru maxim 12 luni pentru fiecare persoana incadrata cu contract individual de munca pe perioada determinata, din randul somerilor. In perioada 01.11-31.03, subventia este un salariu minim brut pe tara, la care se adauga contributiile de asigurari sociale datorate de angajatori. In celelalte luni ale anului, subventia este de 70% din salariul de baza minim brut pe tara.

1 2 3 4 5
Noutati
» 11 May 2018
Drepturile absolvenţilor privind indemnizaţia de şomaj (...)

» 01 January 2018
Salariul de baza minim brut pe tara garantat (...)

» 30 April 2016
Salariul de baza minim brut garantat (...)
Evenimente
» 11 May 2018
In data de 22.05.2018 se organizeaza BURSA LOCURILOR DE MUNCA (...)

» 10 April 2018
In data de 20.04.2018 se organizeaza BURSA GENERALA A LOCURILOR DE MUNCA (...)

» 09 December 2016
Ziua portilor deschise (...)